top of page

Udbudsmateriale for Konsulenttjenesten – Light-regimet

 

1. Udbudsbekendtgørelse

 

Ordregiver:
Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg (BFA Bygge og Anlæg)

 

CPV-kode:
85147000-1 (Tjenester vedrørende virksomhedssundhed) – omfattet af Light-regimet.

 

Udbudsprocedure:
Fleksibelt udbud under Light-regimet jf. Udbudslovens § 7, sammenholdt med Afsnit III.

 

Tildelingskriterium:
Økonomisk mest fordelagtige tilbud, vurderet ud fra:

  • Pris (20%)

  • Kvalitet og metode (50%)

  • Erfaring og organisatorisk kapacitet (30%)

 

Kontraktperiode: 1. august 2025 – 31. december 2027

 

Tilbudsfrist:
11.05.2025

 

Forventet kontraktværdi:
11.850.000 kr.

​

2. Kravspecifikation

2.1 Baggrund

Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg (BFA Bygge og Anlæg) har fået tildelt en ekstrabevilling til arbejdspladsnære aktiviteter. 11.850.000 kr. anvendes til etablering af en særlig konsulenttjeneste, der skal støtte virksomheder og byggepladser i at forbedre arbejdsmiljøet.

 

Konsulenttjenestens formål:

  • At forebygge fysisk og psykisk nedslidning samt arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen, herunder servicearbejder, ved at understøtte arbejdsmiljøindsatsen i virksomheder og på byggepladser.

 

Understøtning af arbejdsmiljøindsatsen skal primært ske via besøg på virksomheder og byggepladser (kaldet 1:1 vejledning). Her skal virksomheder og byggepladser vejledes i løsning af konkrete problemer og mere generelle løft af arbejdsmiljøindsatsen. Fokus i besøgene vil være på at virksomheder og byggepladser også motiveres til at forebygge fremtidige arbejdsmiljøproblemer.

 

Understøtning af arbejdsmiljøindsatsen skal også omfatte arrangementer i form af møder, workshops m.m., hvor flere virksomheder og byggepladser deltager (kaldet 1:flere vejledning). Formålet er at udbrede arbejdsmiljøløsninger i branchen.

Konsulenttjenesten forventes at løbe fra 1. august 2025 til 31. december 2027, forudsat at BFA Bygge og Anlæg får den nødvendige dispensation til at anvende midlerne i denne periode. Det er desuden en forudsætning, at Arbejdstilsynet godkender, at midlerne anvendes til denne særlige konsulenttjeneste.

​

2.2 Organisering af opgaven

Overordnet ansvar:
BFA Bygge og Anlæg fastlægger de overordnede rammer for konsulenttjenesten, herunder:

  • Udformning af metoder og tilgange, som anvendes ved understøtning af virksomheder og byggepladser samt justeringer eller ændringer undervejs i form af nye eller justerede metoder til understøtning af arbejdsmiljøindsatsen i virksomheder og på byggepladser.

  • Indhold af rapportering fra besøg på virksomheder og byggepladser (1:1 vejledning) og fra arrangementer (1:flere vejledning) og fastlæggelse af evalueringsmetode.  Herudover evt. justering af indhold af rapportering.

 

Tilbudsgivers ansvar:

  • Tilbudsgiver skal ansætte og lede konsulenterne.

  • Tilbudsgiver er ansvarlig for, at opgaverne udføres i overensstemmelse med de fastlagte rammer for konsulenttjenesten, som fremgår af beskrivelse af opgaven i punkt 2.3, herunder at skaffe virksomheder og byggepladser til 1:1 vejledning og 1:flere vejledning.

  • Tilbudsgiver er ansvarligt for at tilpasse opgaveløsning til de løbende justeringer, som foretages af BFA Bygge og Anlæg undervejs.

  • Tilbudsgiver skal sikre, at konsulenterne er oplært og instrueret i opgaven, herunder at konsulenterne opkvalificeres ved ændringer i metoder/tilgange, nye materialer fra BFA Bygge og Anlæg, som ønskes anvendt i konsulenttjenesten samt løbende indsamling af oplysninger til statusrapporter om aktiviteter, dokumentation for gennemførelse af aftalte leverancer m.v. samt til brug for evaluering af konsulenttjenesten.

  • Aktiviteter, der igangsættes, herunder aktiviteter der har til formål at skaffe virksomheder og byggepladser til besøg (1:1 vejledning) og arrangementer (1:flere vejledning), skal aftales med og godkendes af BFA Bygge og Anlæg.

  • Tilbudsgiver skal løbende levere oplysninger til BFA Bygge og Anlæg, herunder:

    • Levere statusrapporter om aktiviteter i overensstemmelse med det indhold, der fastlægges af BFA Bygge og Anlæg. Dette skal ske mindst en gang om måneden.

    • Levere dokumentation for gennemførelse af de aftalte leverancer (1:1 og 1:flere samt evt. andet) i forbindelse med udbetaling af honorar. Udbetaling af honorar skal ske månedligt.

    • Oplysninger fra besøg (1:1 vejledning) og arrangementer (1:flere vejledning) til brug for evaluering og formidlingsaktiviteter i BFA Bygge og Anlæg.

    • Redegøre for aktiviteter i konsulenttjenesten på BFA Bygge og Anlægs styregruppemøder, som udgangspunkt gennemføres hver anden måned.

    • Tilbudsgiver skal løbende og efter behov deltage i møder med sekretariatet for BFA Bygge og Anlæg og i styregruppemøder for konsulenttjenesten.

 

BFA Bygge og Anlæg vil understøtte konsulenttjenesten i begrænset omfang, fx med information om nye metoder og arbejdsmiljøtilgange.

​

2.3 Beskrivelse af opgaven

Konsulenttjenesten skal forebygge fysisk og psykisk nedslidning samt arbejdsulykker i bygge- og anlægsbranchen ved at understøtte arbejdsmiljøindsatsen i virksomheder og på byggepladser.

Opgaven opdeles i to hovedaktiviteter:

  • 1:1 vejledning (Understøtning af enkelte virksomheder og byggepladser) gennem vejledning og faglig sparring på fysiske besøg i virksomheder eller på byggepladser, og i dialog med repræsentanter for både arbejdsgiver og arbejdstager og eventuelle andre relevante aktører.

  • 1:flere vejledning (Understøtning af flere virksomheder/aktører samtidig) via arrangementer på møder, workshops m.m., der altovervejende vil være ved fysisk tilstedeværelse.

Vægtning mellem de 2 hovedaktiviteter (1:1 og 1:flere) skal som udgangspunkt være 4/5 1:1 vejledning og 1/5 1:flere vejledning.

 

Understøtning af enkelte virksomheder (1:1 vejledning)

Tilbudsgiver har det fulde ansvar for at planlægge, koordinere og gennemføre besøg (1:1 vejledning), under de rammer, der er sat af BFA Bygge og Anlæg, herunder:

  • At skaffe virksomheder og byggepladser til besøg (1:1 vejledning) mhp. at sikre, at der gennemføres fysiske besøg (1:1 vejledning). Det forventes, at virksomheder og byggepladser kun i yderst begrænset omfang selv henvender sig på baggrund af formidling til branchen.

  • At sikre, at der gennemføres besøg (1:1 vejledning) i det aftalte omfang.

  • At sikre, at konsulenttjenesten får bred dækning i bygge- og anlægsbranchen, dvs. sikre at besøgene når hele branchen. Sikre bred geografisk dækning, dvs. sikre af besøgene foregår i hele Danmark.

  • At sikre, at virksomheder og byggepladser får vejledning, der understøtter forebyggelse af fysisk og psykisk nedslidning. Desuden den rette vejledning, der både adresserer konkrete problemer og understøtter langsigtede forbedringer. Dette vil indgå i de metoder, som udvikles.

 

Konsulenterne skal gennemføre 1:1 vejledning på 2 typer af besøg på enkelte virksomheder og byggepladser:

  1. Hjælp til konkrete arbejdsmiljøudfordringer.

  2. Større indsats for at løfte arbejdsmiljøet/det systematisk arbejdsmiljøarbejde.

 

Uanset typen af besøg, skal der altid være fokus på understøttelse af langsigtede arbejdsmiljøforbedringer.

 

Tilbudsgiver skal angive, hvor mange besøg med 1:1 vejledning, der forventes leveret i kontraktperioden.

Hvert besøg med 1:1 vejledning forventes i gennemsnit at vare 2 timer på stedet (på virksomheden eller på byggepladsen). I praksis kan dette (de 2 timer) ændre sig ift. de metoder, som udvikles af BFA Bygge og Anlæg, og som skal anvendes af tilbudsgiver.

 

Metoder og tilgange udvikles løbende af BFA Bygge og Anlæg baseret på bl.a. erfaringer, evalueringer og nye behov i branchen. Herudover vil der komme nye materialer fra BFA Bygge og Anlæg, som ønskes anvendt i konsulenttjenesten. Tilbudsgiver skal følge disse nye metoder og tilgange. Det forventes, at der max 6 gange i løbet af kontraktperioden kommer nye metoder/tilgange eller nye materialer.

 

Tilbudsgiver er jf. de overordnede rammer som fastsættes for konsulenttjenesten forpligtet til løbende at dokumentere gennemførte besøg (1:1 vejledning), identificerede problemstillinger og indhold af besøget samt rapportere til BFA Bygge og Anlæg om fremdrift. Herudover forventes det, at der indsamles oplysninger til brug for evaluering og formidling af konsulenttjenestens aktiviteter.

 

Understøtning af flere virksomheder/byggepladser (1:flere vejledning)

Tilbudsgiver har det fulde ansvar for at planlægge, koordinere og afholde arrangementer (1:flere vejledning) som møder, workshops m.m.  under de rammer, der er sat af BFA Bygge og Anlæg, herunder:

  • Tilbudsgiver skal selvstændigt planlægge, koordinere og gennemføre 1:flere vejledning i form af arrangementer.

  • Tilbudsgiver skal selvstændigt identificere relevante målgrupper og opsøge virksomheder, brancheaktører og samarbejdspartnere for at sikre deltagelse i aktiviteterne. BFA Bygge og Anlæg vil evt. komme med ønsker til arrangementer og oplægsholdere på arrangementer m.m.

  • Møder, workshops m.m. (1:flere vejledning) skal tilrettelægges, så de understøtter forebyggelse af fysisk og psykisk nedslidning samt ulykker.

  • Tilbudsgiver skal angive, hvor mange 1:flere vejledninger på arrangementer forventes leveret i kontraktperioden. Det forventes, at arrangementer i gennemsnit tager 2 timer på stedet.

Eksempler på relevante aktiviteter:

  • Deltagelse i branchens eksisterende møder med arbejdsmiljøfaglige oplæg.

  • Afholdelse af temadage/-møder og workshops, hvor virksomheder får konkrete værktøjer til at forbedre arbejdsmiljøet.

  • Samarbejde med byggemarkeder og grossister for at præsentere arbejdsmiljøløsninger via byggemarkeders eksisterende netværk.

Tilbudsgiver har ansvaret for at dokumentere alle opsøgende aktiviteter og levere løbende statusrapporter til BFA Bygge og Anlæg mindst en gang om måneden.

​

2.4 Krav til tilbudsgiver

For at sikre, at opgaven varetages af en kvalificeret og kompetent aktør, skal tilbudsgiver opfylde følgende krav:

Erfaring og faglige kompetencer

  • Skal have dokumenteret erfaring med vejledning af virksomheder og byggepladser om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen, herunder også i forhold til serviceopgaver i branchen.

  • Skal have indgående kendskab til BFA Bygge og Anlægs materialer samt arbejdsmiljøreglerne på bygge- og anlægsområdet i Danmark.

  • Skal kunne dokumentere samarbejde med entreprenører, bygherrer, leverandører og faglige organisationer.

  • Skal tale og skrive dansk flydende. Arbejdssproget er dansk.

Geografisk dækning

  • Tilbudsgiver skal kunne dække hele landet med et netværk af konsulenter.

  • Transporttid må ikke forringe opgaveløsningen.

Kapacitet og organisering

  • Tilbudsgiver skal have tilstrækkelig kapacitet til at levere opgaven fra dag ét.

  • Tilbudsgiver skal kunne sikre konsistens i metoder og vejledning gennem hele projektperioden.

​

2.5 Krav til tilbuddet

Tilbuddet skal indeholde en detaljeret beskrivelse af:

A. Leveranceplan

Generelt:

  • En detaljeret beskrivelse af, hvordan tilbudsgiver vil planlægge, koordinere og gennemføre den samlede opgave jf. beskrivelse af opgaven i punkt 2.2 og 2.3.

Følgende skal bl.a. indgå i denne beskrivelse:

  • Beskrivelse af, hvordan tilbudsgiver vil planlægge, koordinere og gennemføre henholdsvis 1:1 vejledning og 1:flere vejledning.

  • Beskrivelse af hvordan tilbudsgiver vil skaffe virksomheder og byggepladser til 1:1 vejledning på besøg samt plan for dette.  Tilsvarende beskrivelse af, hvordan tilbudsgiver vil skaffe virksomheder, byggepladser m.m. for 1: flere vejledning på arrangementer, samt hvilke typer af arrangementer, som tilbudsgiver forventer at afholde.

  • For 1:1 vejledning skal det beskrives, hvordan tilbudsgiver kunne forestille sig opgaven løst på virksomheder og bygge- og anlægspladser. Dette skal samtidig indbefatte en beskrivelse af, hvordan 1:1 vejledningen kan understøtte langsigtede arbejdsmiljøforbedringer i virksomheder og på bygge- og anlægspladser, og hvordan repræsentanter for både arbejdsgiver og arbejdstager, samt eventuelt andre relevante aktører, inddrages på besøget.

  • Tilbudsgiver skal angive, hvor mange besøg med 1:1 vejledning og hvor mange arrangementer med 1:flere vejledning, der forventes leveret i kontraktperioden. Fordelingen skal være 4/5 1:1 og 1/5 1:flere.

B. Organisering og bemanding

  • Oversigt over antal konsulenter og geografisk dækning.

  • Hvordan tilbudsgiver sikrer rettidige leverancer jævnt fordelt i hele projektperioden.

C. Erfaring og kvalifikationer

Konsulenterne:

  • Dokumentation for, at konsulenter har kompetencer og erfaring til at gennemføre 1:1 vejledning og 1:flere vejledning jfr. punkt 2.2, 2.3. og 2.4

  • Beskrivelse af hvordan tilbudsgiver vil sikre en ensartet metodeanvendelse hos konsulenter på tværs af landet, samt en plan for hvordan det vil gøres.

  • Beskrivelse af, hvordan tilbudsgiver vil sikre, at konsulenterne er oplært og instrueret i opgaven, herunder ved ændringer i metoder og tilgange samt nye materialer fra BFA Bygge og Anlæg, som ønskes anvendt i konsulenttjenesten samt løbende indsamling af oplysninger til statusrapporter om aktiviteter, dokumentation for gennemførelse af aftalte leverancer m.v. samt til brug for evaluering af konsulenttjenesten.

Tilbudsgiver:

  • Dokumentation for tidligere erfaring med:

    • Vejledning af virksomheder og byggepladser i forebyggelse og løsning af arbejdsmiljøproblemer i bygge- og anlægsbranchen med udgangspunkt i viden om gældende arbejdsmiljøregler, materialer fra BFA Bygge og Anlæg, viden om bygge- og anlægsprocesser og serviceopgaver samt aktørerne her.

    • At skaffe virksomheder i bygge- og anlægsbranchen til besøg der vedrører arbejdsmiljø.

    • At udarbejde produkter eller andre leverancer, hvor både arbejdsgivere og arbejdstagere er modtagere. Formålet er, at tilbudsgiver har forståelse for, at man ved besøg, arrangementer og til styregruppemøder skal balancere arbejdsgiver- og arbejdstagerperspektiver.

    • At samarbejde med entreprenører, bygherrer, leverandører og faglige organisationer.

    • At gennemføre sammenlignelige projekter.

  • Dokumentation for at tilbudsgiver har tilstrækkelige ressourcer (kvalitativt og kvantitativt) og en realistisk plan for at sikre leverancer, herunder fx landsdækkende dækning fra dag ét.

D. Økonomi og pris

  • Det samlede honorar fordelt på pris pr. aktivitet i projektet, herunder 1:1 vejledning, 1:flere vejledning, aktiviteter for at skaffe virksomheder og byggepladser til 1:1 vejledning samt 1:flere vejledning, møder, planlægning, information fra BFA Bygge og Anlæg om nye metoder og tilgange m.m.

  • Plan for udbetalinger, herunder hvordan udbetalinger baseres på leverancer jf. den løbende rapportering af fremdrift til BFA Bygge og Anlæg som beskrevet under punkt 2.3.

​

2.6 Evaluering og tildelingskriterier

Tilbuddene vurderes ud fra følgende vægtede kriterier:

Kriterium Vægtning

Beskrivelse

​​

Pris 20%

Tilbudsgivers samlede tilbud vurderes i forhold til leverancens omfang og kvalitet inden for den fastsatte pris, herunder bl.a. antal besøg med 1:1 vejledning og antal 1:flere vejledninger på arrangementer. Et konkurrencedygtigt tilbud indenfor den afsatte pris, der afspejler en realistisk og bæredygtig løsning, vil blive vurderet højere. Prisvurderingen vil tage højde for balancen mellem pris og kvalitet, så den økonomisk mest fordelagtige løsning vælges.

​​

Kvalitet og metode 50%

Kvalitet og metode vurderes på baggrund af den detaljerede beskrivelse af, hvordan tilbudsgiver vil planlægge, koordinere og gennemføre den samlede opgave jf. beskrivelsen under punkt A Leveranceplan under punkt 2.5.

​

Erfaring og kapacitet 30%

Erfaring og kapacitet vurderes på baggrund af beskrivelsen af organisering og bemanding af projektet samt erfaring og kvalifikationer, jf. beskrivelsen under punkt B ”Organisering og bemanding” og punkt C ”Erfaring og kvalifikationer” i punkt 2.5.

​​

Tildelingsproces:

  • Først vurderes, om tilbudsgiver opfylder mindstekravene som beskrevet i henhold til pkt. 2.4.

  • Herefter evalueres tilbuddene ud fra tildelingskriterierne.

  • Ordregiver forbeholder sig retten til at forhandle med udvalgte tilbudsgivere.

  • Ordregiver forbeholder sig ret til ikke at indgå kontrakt med nogle af tilbudsgiverne.

​

3. Praktiske oplysninger

Tilbudsfrist:
11.05.2025

​

Hvordan tilbud afgives:
Tilbud skal sendes elektronisk via udbud.dk.

​

Forventet dato for tildeling:
23.05.2025

​

Kontraktstart:

1. august 2025

​

4. Øvrige vilkår og forbehold

4.1 Forbehold for ukonditionsmæssige tilbud

Tilbud, der indeholder væsentlige forbehold over for udbudsmaterialet, herunder kravspecifikation eller tildelingskriterier, vil blive afvist som ukonditionsmæssige. 

​​

4.2. Betingelse for udbuddets gennemførelse

 Udbuddets gennemførelse og kontraktens indgåelse er betinget af, at Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge og Anlæg opnår:

a) Den nødvendige godkendelse fra Arbejdstilsynet, samt

b) Bevillingsmæssig dispensation for projektets varighed (1. august 2025 – 31. december 2027).

Såfremt én eller flere af disse betingelser ikke opfyldes, forbeholder ordregiver sig retten til at annullere udbuddet uden erstatningsansvar.

 

4.3. Behandling af personoplysninger (GDPR)

Tilbudsgiver skal overholde gældende databeskyttelsesregler, herunder Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 (GDPR).

Hvis tilbudsgiver i forbindelse med opgavens udførelse behandler personoplysninger på vegne af ordregiver, skal der indgås en databehandleraftale, der sikrer, at behandling sker i overensstemmelse med gældende lovgivning.

​

5. Klageadgang

Tilbudsgivere, der ønsker at klage, kan gøre det via Klagenævnet for Udbud. Klager over tildeling skal ske senest 10 dage efter afgørelsen.

bottom of page